Haber

Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Derneği Başkanı Kılınç: “Afet Bölgesinde Çiftçinin Arazisini Terk Etmemesi İçin Gerekli Destek…

Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Kılınç, afet bölgesindeki çiftçilerin topraklarını terk etmemeleri için gerekli desteğin verilmesi, çiftçilerin barınma sorunlarının giderilmesi ve çadır ağılların kurulması gerektiğini söyledi. hayvanları için. Kılınç, çiftçilere verilen desteklerin artmasını istedi.

Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Kılınç, deprem bölgesinde yetiştiricilere yapılacak yardımlar ve alınacak tedbirler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kılınç, bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“ŞU ANDA YETİŞTİRİCİLERİN EN ACİL İHTİYACI ÇADIR AĞLARI KURMAK”

“Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların telef olduğu deprem bölgesinde şu anda yetiştiricilerin en acil ihtiyacı hayatta kalan hayvanları için çadır ahırların kurulmasıdır. Çadır ahırlar sadece sallama dönemi için değil her zaman için bir ihtiyaçtır. sallama alanındaki yetiştiricilerimizin riskli dönemler dışında çadır ahır kullanmasını tavsiye ederiz.Çadır ağıllarda hayvanlar için ısınma sorunu yoktur.Güvenlik açısından hayvanlar için en iyi barınak türü çadır ağıllardır.Tüm yetiştiricilerimize geçiş yapmalarını tavsiye ederiz. çadır kalemlerine.

“HAYVANLARIN YEM İHTİYACI ACİL KARŞILANMALIDIR”

Kırsalda kalan deprem bölgelerindeki yetiştiricilerin diğer ihtiyaçları yem ve ilaçtır. Katkılar yapılmıştır, ancak bu katkılar her zaman yapılmalıdır. Meslek odaları ve sivil toplum olarak Bakanlığın yetersiz kaldığı alanlarda eksiklikleri giderebiliriz. Hayvanların yem ihtiyacı acilen karşılanmalıdır. Bu dönemde bölgeye acilen bulaşıcı hastalıklara ve diğer tehlikelere karşı veteriner desteği ve ilaç desteği yapılmalıdır.

“ÇİFTÇİLERİN BARINMA SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ”

Çiftçiler topraklarından ayrılmamalı. Türkiye’nin tarımsal girdisi için bir çiftçi bile çok önemli. Unutmayalım, çiftçi toprağını terk ederse bir daha geri gelmeyebilir. Küçük çiftçi, Türkiye’nin tarım ekonomisi açısından dinamik bir bölgede yer almaktadır. Böyle bir kriz anında ilk yapılması gereken çiftçinin toprağını terk etmemesi için gerekli takviyeleri yapmaktır. Çiftçilerin barınak sorunu acilen çözülmeli, hayvanları için çadır ağılları kurulmalı, yem ve ilaç desteği her zaman sağlanmalı; Bu dönemde çiftçiye verilen destekler arttırılmalıdır.

“DEĞERİNİN ALTINDA ALMAK İSTEYEN ALICILARIN DİKKATİNE”

Kılınç, bölgede zor durumda olan yetiştiricilerin hayvanlarını çok daha düşük bedelle satın almak isteyenlere de dikkat çekti. Bölgeyi ziyaret ederek hayvan satın almak isteyen bu kişilere karşı dikkatli olunması gerektiğini soran Kılınç, “Yetiştiriciler hayvanlarını satmak istiyorlarsa Et ve Süt Kurumu ile TİGEM’e başvurmaları gerekiyor” uyarısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu